Om oss

Roos Neon Produktion AB tillhandahåller skyltar för allas behov och har tillverkat många olika modeller genom åren.

Om oss

Roos Neon Produktion AB tillhandahåller skyltar för allas behov och har tillverkat många olika modeller genom åren. Vi har skapat flera välkända neonskyltar och många av dem finns fortfarande kvar, så som skylten till Konditori Santa Fé i Stockholm vilken monterades 1952. Reklamtavlan räknas än idag som en av Sveriges vackraste neonskyltar.
Vårt företag fokuserar på att allt hantverk ska rymmas under samma tak. När kompetensen är samlad och alla arbetar tillsammans blir slutresultatet bättre. Vi är ett företag med över 100 års erfarenhet av tillverkning av skyltar och vi erbjuder dig en helhetslösning som börjar vid designen och sträcker sig hela vägen till monterad produkt.

Vår historia

Roos Neon grundades 1916 som ett svenskt industriföretag med en produktion av bland annat plåtskyltar. Ragnar Roos, son till en målarmästare, startade företaget i Västerås. Han påbörjade tillverkningen av plåtskyltar i hörnet av sin fars affär, då under namnet ”Roos Skyltreklam”. Först gjorde han handmålade ritningar och tog sedan in beställningar genom att tillsammans med sin bror Sigvard cykla runt till företag i staden. Det var på 1930-talet som neonskyltarna slog igenom och det var en trend som Roos Skyltreklam hakade på och därmed bytte namn till Roos Neon. Verksamheten växte snabbt till ett familjeföretag och en av de största skyltfabrikerna i Norden.
I takt med att företaget växte sig större togs en ny chef in för designavdelningen, Thore B. Andersson, som kallades neonartist Thore Theba. Vid mitten på 1960-talet hade Roos Neon vuxit sig ännu större med filialer i Västerås, Göteborg, Malmö, Stockholm, Jönköping, Karlstad och Örebro. Fabrikerna fanns inte bara i Sverige utan även i Tyskland. Trots att neonskyltar blev mindre populärt på 1970-talet överlevde Roos Neon och vi lever än idag vidare i Malmö, med vårt nuvarande namn Roos Neon Produktion AB. En av våra skyltklassiker satt vid Stureplan i Stockholm; Osram-skylten. Den var Sveriges första ”skrivande skylt” när den sattes upp 1952.

Våra tjänster

Idag har vi valt att även förlägga vår verksamhet digitalt för att på så vis kunna nå ut till fler kunder som behöver hjälp med skyltningen. Vi hjälper dig med att få dina idéer att bli till verklighet gällande er skyltning. Självklart får du ge din egen input och du får alltid se förslag innan vi färdigställer och monterar din produkt. Vi har erfarenhet av att samarbeta med såväl små som stora företag och har många nöjda kunder. Det viktigaste för oss är att vi arbetar tillsammans så att du som kund ska bli nöjd med allt från planeringen till slutlig produkt.

 

Utöver vår helhetslösning som ger dig skyltning i enlighet med ditt varumärke har vi också en fördel genom att alla som är inblandade i produktionen arbetar på samma plats. Det ger ett starkare samarbete och ett bättre slutresultat när alla som är inblandade i produktionen verkligen jobbar tillsammans. Vi erbjuder såväl plåtskyltar som lysande skyltar och bokstavsskyltar anpassade till ert varumärke och bransch, men även färdigtryckta skyltar som kan behövas i er verksamhet.

Våra referenser är många så att du kan känna dig trygg med att vi utför vårt arbete väl. Kontakta oss redan idag för lösningar som passar din verksamhet.

Med vänliga hälsningar

ROOS NEON

Översätt »